HTML

www.kulcsanokhoz.hu

Kulcs a nőkhöz www.kulcsanokhoz.hu

HTML



Zsedényi Csaba a férfiak ismerkedési, társkeresési és párkapcsolati tanácsadója, tréningek vezetője. A Kulcs a nőkhöz című könyv szerzője.

Friss topikok

  • -JzK-: www.ferfihang.hu (2014.04.24. 14:49) Dagadt, ronda feministák.
  • mr.Jack: Sziasztok! Nem éppen a témához vág, de tanácsot akarok kérni tőletek, én még csak kezdő vagyok. A ... (2010.01.02. 13:25) A mókusok félénkek?
  • pnt2009: lehet igaz ez hogy a sok pénz nem jó stb de plnekem nincs 1 fillérem se ez sem a legjobb hhadt fo... (2009.11.13. 19:16) Mit tehetsz gazdasági válság idején?
  • Evildoer: Kedves Csaba, Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez. Én személy szerint semmilyen csajozós p... (2009.10.15. 18:00) Egy éves a Kulcs a nőkhöz
  • ediedi: Kedves "Gáborom"! Azért foglalkoztat ez a könyv minket, nőket, mert rólunk szól. Sétálsz a városba... (2009.01.20. 23:38) Jófiúk /rosszfiúk

Linkblog

James Bond és a bikinis lány

2008.07.08. 18:04 Zsedényi Csaba

Szia!

Több érdekes levelet kaptam mostanában, amiből azt szűrtem le, hogy mintha bizonyos férfiak ahelyett, hogy változni akarnának, egyszerűen csak szomorkodnak és szidják a körülményeket. Néhány teoretikus dolog, amin felbosszanthatod magad (később majd konkrét leveleket is felrakok):
-Vannak magas és alacsonyabb férfiak. A nők a magasabbakat kedvelik. „Micsoda szemétség!” .
-A nők nagyon kis része néz ki olyan bombázóan és tökéletesen, mint ahogyan a Playboyban és egyéb hasonló magazinokban. Ebből az következik, hogy lehetetlenség, hogy minden férfinak olyan barátnője legyen, aki annyira jól nézne ki mint ezek a nők. „Micsoda szemétség!” .
-Sok férfi egész életében nem szexszel egyszer sem, és szűzen hal meg. „Micsoda szemétség!” .
-Néhány férfi több száz, vagy akár több ezer nővel szexel. „Micsoda szemétség!” .
-Néhány férfi tudja, hogyan csábítson el egy hölgyet, annak ellenére, hogy nem gazdag, nem jóképű, stb. „Micsoda szemétség!” .

Beszéljünk a flörtölésről. Az ismerkedés során ez az egyik legfontosabb dolog. Hogy ne csak szimpatikus legyél, de vonzalmat is ébressz a lányban. Mert a vonzalomkeltésben a legtöbb férfi ott követi el a hibát, és azért akar jófiúként viselkedni, mert azt hiszi, hogy a vonzalom a fejben keletkezik, és nem a szívben. Márpedig a vonzalom egy érzés, nem pedig egy racionális gondolat. Tehát ha vonzalmat akarsz kelteni, érzelmi reakciót kell kiváltanod, nem pedig azt bizonygatni, hogy te ideális férj lennél:
okos vagy, rendes, van munkád stb. és ezt tanúsító okleveled is van, amire rá van írva, hogy te vagy az ideális férj jelölt. Ez nem fog menni.

Ha flörtölsz, TELJESEN más módón kommunikálsz (érzelmek szintjén), és másképp viselkedik veled a lány, mint a hétköznapi kommunikáció során. Ha megtanulod a helyes módját a beszélgetés „fűszerezésének”, akkor meglesz benned az a szükséges plusz, amit eddig esetleg hiányoltak belőled a lányok. Akkor képessé válsz vonzalmat ébreszteni (ha nem, akkor marad az, hogy gazdag és híres legyél).
A flört egyfajta játékosság, amit le lehet modellezni racionálisan, de alapvetően érzék kell hozzá. Olyasmi ez, mint egy játék, aminek során TUDJÁK a szereplők, hogy a látszat mögött mi is zajlik. Hasonló ez, mint amikor látsz két embert az utcán balhézni, beszólni egymásnak, lökdösődést, és azt hiszed, mindjárt nagyobb bunyó lesz. Aztán egyszer csak felnevetnek, és megveregetik egymás vállát. És akkor rájössz, hogy ez nem volt komoly. Ők persze végig TUDTÁK, és ha figyelmesebben nézted volna őket, akkor nagyon apró elmondhatatlan jelekből akár te is már korábban rájöttél volna erre.

Ugyanez van a flörtnél is. Vannak nagyon apró jelek, amiből a flörtölők tudtukra adják egymásnak, hogy itt most flört zajlik. Ezt a kívülállók vagy észreveszik, vagy nem. Sokszor ez csak egy hangsúlybeli különbség, egy ravaszul mosolygó szem. Vagy csak a helyzet abszurditása.
Például ha normál monoton hangsúllyal azt mondod egy lánynak, hogy „Nagyon szép vagy, szívesen megismernélek.” Ez önmagában még nem flört. Ha viszont úgy mész oda egy bombázó lányhoz, hogy „Szia, látom szomorú vagy, mert a pasik észre sem vesznek, gondoltam idejövök, hogy legyen aki észrevesz.” mindezt humoros hangsúllyal, akkor NYÍLVÁNVALÓ hogy ezt nem komolyan mondod, és ez már flört.

Nagyon vékony azonban a határ a jófiús szánalmasság és a rosszfiús bunkóság között. Kezdők, akik a jófiúság felől közelítenek, jellemzően átesnek a ló másik oldalára, és játékosság helyett egyszerűen csak bunkók lesznek. Fontos a helyes arány megtalálása. A kivitelezés a legfontosabb, nem a szöveg. A fenti mondattal önmagában nem mész semmire, mert a flörtben pont az a lényeg, hogy itt még inkább igaz az a közhely, hogy a kommunikáció kis százaléka történik csak a szavak szintjén, nagyrészük az un. non-verbális jelekkel zajlik (pl. testbeszéd). A fenti példában a kommunikációnak gyakorlatilag 100%-a!!!
És remélem ezzel sikerült is leszerelnem azokat, akik még mindig a tuti felszedő szöveget várják. Mert nem azon fog múlni. A non-verbális jelek mondják el, hogy ki vagy, mint ember. Félénk jófiú, esetleg öntelt bunkó, vagy egészséges önbizalommal rendelkező jó humorú pasi?
Az sem lenne persze szerencsés, hogy amikor elsőre nem sikerül flörtölnöd, esetleg azzal szerelne egy lány, hogy „Hú de lúzer vagy.”, az elvenné a kedved. Hogy hogyan ne vegye el a kedved ez, hogyan fejlődj szép lassan, minél kevesebb kellemetlen mellékhatással, arról bővebben a „Kulcs a nőkhözben”. A flört teszi lehetővé, hogy vonzalmat válts ki a nőből. Nézd meg most, hogy teszi ezt James Bond, még mindig az első filmben (Dr. No, 1962), abban a jelenetben, ami nem csak világhírűvé vált, de aminek a bikini fürdőruhát is köszönhetjük. Azelőtt nem hordtak a nők bikinit, a film sikere és ennek a jelenetnek a hatása következtében terjedt el és lett divat a kétrészes fürdőruha.

Bond észreveszi a bikinis lányt, aki kagylókat gyűjt és közben dudorászik. Bond elkezdi ugyanazt énekelni, amit a lány. Ez szokatlan megközelítés, magabiztos és humoros is, kifigurázza őt (első flört elem). A lány rémülten kérdezi, hogy ki ő. Nem jön zavarba, hanem könnyed eleganciával és magabiztossággal elkezd felé sétálni.
A második flört elem a magyar fordításban nem is jön át. A lány azt kérdezi, hogy Bond is kagylókat keres, a „keres” angolban a „looking for”, tükörfordításban „néz valamire”. Bond válaszában azt mondja, hogy „Nem, csak nézek” „No. I’m just looking.”. Amivel arra utal, hogy gyönyörködik a lányban, mindezt ismét egy kétértelmű szójátékba rejtve.
Ezután a lány, félve tőle, azt mondja neki, hogy ne jöjjön közelebb. Ezt humorosan ismét szándékosan félreérti Bond, azt mondván, hogy megígéri, nem veszi el a kagylóit. A lány fél tőle, hiszen egy idegen férfi. Bond nem jön zavarba, nem süti le a szemét, nem kezd el hebegve magyarázkodni, hogy ne féljen tőle. Hanem humorizálni mer, ezzel oldja a feszültséget, vagyis a nő érzelmeire hat, nem pedig racionálisan próbálja meggyőzni őt! (bár ezután azt is teszi, az kicsit gyenge része a jelenetnek).
Ezután egymás mellett sétálnak, Bond megkérdezi a lány nevét, amit meghallva nagyon apró „gyúnyos” mosollyal néz rá (a lány keresztneve Honey, amit angolban úgy is használnak, mint magyarban az „édesem/drágaságom”-at). A lány meg is kérdezi, hogy mi vicces a nevében, amire Bond jókedvűen csak annyit mond, hogy „Semmi, nagyon szép név.”. Ezt azonban azért nem teljes átéléssel adja elő olyan szempontból, hogy valóban ne találná viccesnek a nevét. (Megjegyzés PUA-knak: klasszikus jól kivitelezett „neg”.)
Ezután a lány kérdezi meg Bond nevét. Tehát Bond nem bemutatkozott neki, hanem a „Kulcs a nőkhöz” társkeresési részében is ajánlott módon csak a lány nevét kérdezte meg. Ott részletesebben megtalálhatod, miért szerencsésebb ez így. Utána a lány kérdez vissza, ami mindenképp mutatja az ő minimális érdeklődését is Bond iránt. Hiszen ha le akarná rázni, egész biztos nem érdekelné, hogy hívják azt az embert, aki szóval tartja.
Érdekes még megnézni Bond testbeszédét is sétálás közben. Egy olyan srác, aki nem ért a nőkhöz, és görcsösen próbálna felszedni valakit, egész biztos, hogy végig a lány felé fordulna arcával. Gyakran lehet ilyet látni, hogy szinte piócaként rá van gyógyulva a lányra az ügyetlen srác, a lány meg vagy menekülni próbál, vagy az egoját hizlalva pöffeszkedik, mielőtt kiadja az útját a srácnak, esetleg azt mondja neki/érezteti vele „Legyünk csak barátok.”

Mindezeket a finomságokat egyedül csak nagyon lassan tudod megtanulni. Ha szeretnél hamarabb ügyesebb lenni a csábításban, javaslom gyere el az Áttörés tréningünkre, ahol rengeteg visszajelzést adunk arról, min kell változtatnod, és konkrétan meg is mutatjuk a helyes eljárást. Oktatóink az orrod előtt szólítanak meg ismeretlen lányokat, illetve melletted állnak, amikor te próbálkozol.
Itt nézheted meg a videót felirataimmal a youtube-n, mert a belinkelt video nem játssza le. Szövegbuborékokba írtam megjegyzéseim. Kérlek írd meg ide a blogkommentekhez, ha tanulságosnak találtál valamit mindebből, illetve mi volt számodra új, amit esetleg most értettél meg igazán.
https://www.youtube.com/watch?v=b8F66lxiGRc

Üdv: Csaba

3 komment

Címkék: udvarlás bikini, bond, csábítás, ismerkedés, james,

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsanokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr46569363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ricsi 2008.07.09. 13:56:06

nem rég történt meg velem h felszedtem 1 csajt ami vel nem volt gond de félóra mulva 1szerüen lekoptatott... nem tom mér??? tudsz segiteni????

Ismeretlen_96857 2008.07.10. 07:35:00

Ezer oka lehet, ennyiből információból nem lehet tudni. -Lehet, hogy fel sem szedted igazan, csak azt hitted. -Vagy igen, de tettél valamit, amivel kiábrándítottad. -Eszébe jutott a barátja. Ezer oka lehet, nem sorolom tovább. Ha részletesebben érdekel a téma, javaslom szerezd be a "Kulcs a nőkhöz"-t, és kezd el tudatosan irányítani a nőkkel való viszonyod.

Nick a görög 2008.07.14. 10:05:17

Igen egyetértek sok tekintetben Csabával. Az utóbbi időben én is rájöttem, hogy racionálisan nem lehet hatni a nőkre. Ezért hát finoman flörtölni kell velük, amit ők is nagyon tudnak élvezni, de ezt nem szabad túl bunkón csinálni. Mindenki tudja, hogy gyakorlat teszi a mestert :-)
süti beállítások módosítása