HTML

Kulcs a nőkhöz www.kulcsanokhoz.hu

HTML



Zsedényi Csaba a férfiak ismerkedési, társkeresési és párkapcsolati tanácsadója, tréningek vezetője. A Kulcs a nőkhöz című könyv szerzője.

Friss topikok

  • -JzK-: www.ferfihang.hu (2014.04.24. 14:49) Dagadt, ronda feministák.
  • mr.Jack: Sziasztok! Nem éppen a témához vág, de tanácsot akarok kérni tőletek, én még csak kezdő vagyok. A ... (2010.01.02. 13:25) A mókusok félénkek?
  • pnt2009: lehet igaz ez hogy a sok pénz nem jó stb de plnekem nincs 1 fillérem se ez sem a legjobb hhadt fo... (2009.11.13. 19:16) Mit tehetsz gazdasági válság idején?
  • Evildoer: Kedves Csaba, Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez. Én személy szerint semmilyen csajozós p... (2009.10.15. 18:00) Egy éves a Kulcs a nőkhöz
  • ediedi: Kedves "Gáborom"! Azért foglalkoztat ez a könyv minket, nőket, mert rólunk szól. Sétálsz a városba... (2009.01.20. 23:38) Jófiúk /rosszfiúk

Linkblog

Hogyan flörtöl James Bond - második rész

2008.06.23. 17:24 Zsedényi Csaba

Végre egy kutatás, aminek az eredményeivel részben egyet tudok érteni.
„Uraim, önök hogyan udvarolnak? Gyertyafényes vacsora, romantikus esti séta, apró ajándékok, kedves telefonhívások, SMS-ek? Ha magára ismert, gyorsan változtasson taktikáján. Amerikai kutatók ugyanis bebizonyították, hogy a hölgyek a rossz fiúkat szeretik.”
Olvasható a Blikk-en , illetve kis kutakodás után úgy látom, a NewScientist adta le elsőnek a cikket, amire azután többen lecsaptak. A kutatók honlapjait megnézve pedig abban is biztos vagyok, hogy a kiindulási alapot a munkájukhoz a Pick-up Artist-ok adtak, mert ugyanazokat a kulcsfogalmakat használják.
Amivel nem értek egyet, hogy igazán rosszfiúnak kell lenni. A rosszfiúk azonban rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amelyek vonzóak a nők számára, s amelyeket érdemes kialakítani minden férfinak. Ilyen például az erős önérvényesítő képesség, vállalják önmagukat és izgalmas életet élnek. A rosszfiúk továbbá látszólag lelkileg erősek. Ez általában nem valódi erő náluk (csak a gyengeség kompenzálása), a valódi belső erő azonban olyan tulajdonság, amelyre érdemes törekedni.
De nézzük tovább a múltkori jelenet folytatását.


Bondnak távoznia kell, a nő pedig egyértelműen kimutatja érdeklődését azzal, hogy követi és kifejezi sajnálkozását távozásáért. A nő válik a vadásszá, Bond pedig a nyeremény, akit megszerezhet magának. Bond belső tartásával éri el ezt a hatást, ami sokkal hatásosabb a nő szemében, mintha hirtelen a szerelmével kezdené el üldözni. A nők attól ugyanis megrémülnek, nagyon is jogosan. Bond belső tartását jól mutatja, hogy alig néz a nőre, miközben sétálnak. A nő fordul felé séta közben, ezzel árulkodván arról, hogy ő az, akinek fontosabb az egész kimenetele.
Ettől függetlenül mégis Bond az, aki irányít és elhívja a nőt vacsorára. Sok férfi nem érti, hogy hogyan érje el azt, hogy a nő akarja becserkészni őt, de ugyanakkor mégis irányító szerepben maradjon és a randi meghívást ő tegye meg. Hát így.
A kétértelmű párbeszéd a flört további eleme. Néhány kiegészítés következik most, ami különösen a „Kulcs a nőkhöz” olvasóinak és a Pick-up Artist-oknak érdekes.
Bond a Mystery Method-ban is bemutatott hátradőlt testhelyzetet veszi fel (érdemes megnézni a videót youtube honlapján, mert ott feliratoztam). Ez a testbeszéd egyértelműen azt mutatja, hogy a nő az, aki akar valamit a férfitól. Mennyire más ez, mint mikor egy férfi hajol a nőhöz mondjuk egy szórakozóhelyen, és próbálja magát valahogy „eladni”. Például dicsekedve vagy erőltetetten vicces humorral.
A nő a meghívást azzal fogadja el, hogy majd másnap reggel mondja ki a végső igent a meghívásra. Kezdőknek ilyenkor azt javaslom, hogy inkább nemet mondjanak egy ilyenre, mert ez több szempontból is rossz jel (részletesebben lásd a „Kulcs a nőkhözben”). Azonban annyi egyéb érdeklődési jelet adott eddig a nő, hogy ezzel nem kell törődni. Azt sem hiszem, hogy ez úgynevezett s.teszt lenne, egyszerűen csak programegyeztetés. Viszont ha s.teszt lett volna, akkor is ragyogóan átmenne Bond. Ismét magabiztosság látható rajta, nincs kétségbe esve, hogy most vajon a nő találkozik-e vele. Sőt, annyira azt mutatja, hogy neki nem számít az egész, hogy még a nő telefonszámát sem kéri el, hanem a sajátját adja meg, (miközben egyszerűen és elegánsan elsétál). Ez ellentétben áll azzal az általános javaslattól, hogy ha férfiként irányítani akarsz, akkor te kérd el a számot és te telefonálj. A körülmények miatt Bond könnyedén eltérhet ettől; azaz jól látható, hogy nem kell az ajánlásokat mereven követni, ha már van érzéke az embernek a csábításhoz.
Nézd meg itt a videót a feliratokkal
https://www.youtube.com/watch?v=wfRVOpwfo0w

Nyugodtan írd meg ide a blog kommentjeihez, hogy mivel értesz egyet vagy nem.

3 komment

Címkék: udvarlás bond, csábítás, ismerkedés, james,

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsanokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr94569364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_97559 2008.06.24. 08:27:54

Nehéz téma ez rosszfiús dolog főleg olyannak aki alapvetően nem az. Felfogtam, eljutott az agyamig és láttam is hogy így működik, sőt át is éltem, de mégis. Azon gondolkodtam, hogy én ezt soha nem csinálnám. Aztán eszembe jutottak azok a lányok,akik nem érdekeltek és így viselkedtem velük, alig bírtam őket lerázni. Szóval akkor mégis csak csináltam már és működött. Persze nagyon nehéz ezt egy olyan lánnyal, aki nagyon tetszik. Egyébként olvastam a könyvet és azt hiszem egy-két dologot biztos kipróbálok belőle.

Ismeretlen_87764 2008.07.08. 11:36:58

Chinese: Nem annyira nehéz a dolog. Gyakorlat teszi a mestert. Próbálj tudatosan viselkedni olyan lányokkal, akik nem jelentenek sokat. Idővel belédrögzül, és természetedből fog fakadni azokkal a lányokkal is, akik igazán kellenek.

Brig 2008.07.09. 11:29:08

Lehet, hogy vonzó az ilyen viselkedés a férfi részéről, de nézzétek meg a nőt, általában ezt váltja ki. Szerintem olyan itt Bond, mint egy úthenger. Talán barátnak jó, aki segít a karrierben. Nekem jobban tetszenek az olyanok, akik ezen felül elkérik az elérhetőségemet. Ha szégyenlősebb, sérülékenyebb lett volna a pasi, akkor a nő hozzáért volna, de teljesen lökte el magától a nőt, forgatta a hátát a nőnek, nem volt benne személyre szóló. Ez már nagyon régi felvétel.
süti beállítások módosítása