www.kulcsanokhoz.hu

HTML

Kulcs a nőkhöz www.kulcsanokhoz.hu

HTML



Zsedényi Csaba a férfiak ismerkedési, társkeresési és párkapcsolati tanácsadója, tréningek vezetője. A Kulcs a nőkhöz című könyv szerzője.

Friss topikok

  • -JzK-: www.ferfihang.hu (2014.04.24. 14:49) Dagadt, ronda feministák.
  • mr.Jack: Sziasztok! Nem éppen a témához vág, de tanácsot akarok kérni tőletek, én még csak kezdő vagyok. A ... (2010.01.02. 13:25) A mókusok félénkek?
  • pnt2009: lehet igaz ez hogy a sok pénz nem jó stb de plnekem nincs 1 fillérem se ez sem a legjobb hhadt fo... (2009.11.13. 19:16) Mit tehetsz gazdasági válság idején?
  • Evildoer: Kedves Csaba, Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez. Én személy szerint semmilyen csajozós p... (2009.10.15. 18:00) Egy éves a Kulcs a nőkhöz
  • ediedi: Kedves "Gáborom"! Azért foglalkoztat ez a könyv minket, nőket, mert rólunk szól. Sétálsz a városba... (2009.01.20. 23:38) Jófiúk /rosszfiúk

Linkblog

Dagadt, ronda feministák.

2008.08.22. 13:55 Zsedényi Csaba

Ha a hírekben hallok egy-egy extrémebb hírt, mindig csodálkozom, hogy történhet ilyen, hogy tehetnek emberek olyasmit, amit. Azután ha látok róluk képet vagy filmet, akkor egyből AHA élményem van, hirtelen minden érthető lesz.

 

Így történt most a radikális feministákkal kapcsolatosan is, aki szerint a férfiak mind perverz állatok, és mindegyik még a saját lányát is megerőszakolná, a nőket pedig rabszolgaként kezelnék legszívesebben, ha csak tehetnék. Mindig a férfi a szemétláda, a nő pedig az áldozat. Legalábbis például Andrea Dworkin és más radikális feministák szerint. Megnéztem hát, kik is azok az emberek, akik gyűlölködő nézeteikkel mérgezik a közgondolkodást. Nem lepődtem meg.

 

Lehet nevetni, hogy „Hehe, hogy néz már ki ez a dagadék?!” vagy „Hát ez tényleg legyen inkább feminista, mert ezt még az áram sem b… meg!”, valójában azonban egy nagyon szomorú történet végeredménye tükröződik a fotón. Nyílván rengeteg lelki problémája van, sok megpróbáltatás érhette élete során, melyben bizonyára sajnos férfiak is közreműködtek. Valószínű ezért is „épített” magának ekkora falat a testéből a külvilág felé.

 

Leginkább csak együtt érezni lehet nehézségeivel, semmint haragudni rá. A baj csak az, hogy ezek az emberek azok, akik a tudományos élet képviselői, egyetemi kutatói és tanári poziciót kapnak, és akik aktívan formálják a közgondolkodást is. Akik miatt lassan már ciki lesz férfinak lenni. Akik bár jószándékú emberek, ugyanakkor átestek a ló másik oldalára.

 

S hogy mégis mekkora a hatása az agymosásnak?

 

„Egy kísérlet során felnőtt embereknek azonos videofelvételt mutattak, amin egy 9 hónapos csecsemőt egy varázsdobozból kiugró rémisztő figurával megijesztettek. A csecsemő reakcióját kellett megítélniük. Egy részük úgy tudta, a csecsemő Dana, tehát kislány. A másik csoportnak pedig azt mondták, hogy Dávid, azaz kisfiú. Akik azt gondolták, kislányt látnak, jellemzően úgy gondolták, „félelem” jelent meg a csecsemőn. Akik pedig azt hitték, kisfiút látnak, „dühöt/haragot” mondtak. Azaz már egy 9 hónapos csecsemő esetében is az a hozzáállás, hogy a nőket védeni és támogatni kell, míg a férfiakat meg kell szelídíteni.” (Idézet a Kulcs a nőkhöz című könyvből)

 

Felteszek neked is egy kérdést, kíváncsi vagyok a véleményedre.

 

1, Egy éttermemben vagy, ahol többek között egy pár is vacsorázik, egyszer csak a férfi pofon veri a nőt. Szerinted mit gondolnak az emberek?

A: igaza van a férfinak, a nő biztosan megérdemelte

B: a férfi egy agresszív állat, szegény nő

 

2, Most pedig mi lenne, ha fordítva történt volna mindez? Vagyis egyszer csak a nő váratlanul felpofozná a férfit.

A: igaza van a nőnek, a pasi biztosan megérdemelte

B: a nő egy agresszív állat, szegény férfi

 

Nos, szerinted mit gondolnak ezekben a helyzetekben az emberek?

 

Pötyögd be a véleményed!

„Jól megmondtad! Szerintem is gáz van, mert …” / „Dugulj el! Ez nagyon nem így van, mert …”

 

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsanokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr80627713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anita 2008.08.22. 18:35:09

Szerintem a radikális feministák nem csak a férfi képét korrumpálják, hanem a nőkét is. Avval, hogy ők szerint minden nő csak áldozat, egy alárendelt szerepet kenyszerítenek a nőkre, akik segítségre szorulnak, önmaguktól nem tudnak döntéseket hozni, nem tudnak kiállni magukért, és azért a radikális feministák szemléletével tudnak csak kikerülni ebből a mizériából.
Azért is fordul elő az, hogy amikor egy ilyen a radikalis feminizmust képviselő személyiség nyílvános beszédet szokott tartani, akkor általában nem férfiak, hanem nők szoktak ellentüntetést tartani.
Különben nem minden feminista ilyen, a radikális feministákat élesen meg kell különböztetni a többi feminista áramlattól.

ADM · http://www.burucs.com 2008.08.23. 19:11:36

Feminizmus ide vagy oda, egy férfinak nem szabad megütnie egy nőt (hacsak nem önvédelemből? :D).

András 2008.08.24. 20:50:50

Sziasztok!

Szerintem az emberek 70% úgy gondolja hogyha a férfi üti meg a nőt, akkor a férfi egy arogáns bunkó és amikor a nő üti meg a férfit akkor a biztos megérdemelte. Pedig a nők inkább ütnek meg érzelmi felindulásból egy férfit mint a férfi a nőt!A férfiak higgadtabban kezelik a nézeteltéréseket.Szóval én úgy vélem, a férfiak nagyon de nagyon súlyos esetben ütnének meg csak egy nőt ergo megérdemelte, de ellenkező esteben a férfi lehet hogy csak nagyon kis kellemetlenség végett kapott egy pofont és meg sem érdemelte.

Zsolti 2008.09.21. 16:29:02

Hy. Itt most nem arról van szó h ki üt meg kit hanem a férfi és nő kpcsolatának a tükörképéről. Én azt mondom szerintem is azt gondolják a nők h agresszívak vunk, de ez így van redjén. Juhéé. Hisz a nők nem igazán tudják a férfi kedvességet értékelni.
süti beállítások módosítása