HTML

Kulcs a nőkhöz www.kulcsanokhoz.hu

HTML



Zsedényi Csaba a férfiak ismerkedési, társkeresési és párkapcsolati tanácsadója, tréningek vezetője. A Kulcs a nőkhöz című könyv szerzője.

Friss topikok

  • -JzK-: www.ferfihang.hu (2014.04.24. 14:49) Dagadt, ronda feministák.
  • mr.Jack: Sziasztok! Nem éppen a témához vág, de tanácsot akarok kérni tőletek, én még csak kezdő vagyok. A ... (2010.01.02. 13:25) A mókusok félénkek?
  • pnt2009: lehet igaz ez hogy a sok pénz nem jó stb de plnekem nincs 1 fillérem se ez sem a legjobb hhadt fo... (2009.11.13. 19:16) Mit tehetsz gazdasági válság idején?
  • Evildoer: Kedves Csaba, Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez. Én személy szerint semmilyen csajozós p... (2009.10.15. 18:00) Egy éves a Kulcs a nőkhöz
  • ediedi: Kedves "Gáborom"! Azért foglalkoztat ez a könyv minket, nőket, mert rólunk szól. Sétálsz a városba... (2009.01.20. 23:38) Jófiúk /rosszfiúk

Linkblog

Egy éves a Kulcs a nőkhöz

2009.05.15. 13:26 Zsedényi Csaba

Kezdjük a végén: Sokkal parásabbak a csajok / Sokkal félénkebbek, bizalmatlanabbak a nők. Mindjárt megnézzük mire gondolok, és javaslatokat is adok.

Jövő héten lesz egy éve, hogy megjelent Kulcs a nőkhöz című könyvem. Szinte minden nap kapok köszönőleveleket. Az ismerkedés nehézségeivel küszködő tinik lelkesen számolnak be arról, hogyan változtatták meg életüket és hozzáállásukat a könyv segítségével. A válófélben levő középkorú férfiak az újrakezdés reményéről számolnak be, és arról: bárcsak korábban olvashatták volna könyvem. Akkor nem házasodtak volna meg azzal a nővel, aki most viszi a pénzüket és a gyerekeiket…

Tabu témáról írtam, mégis örömmel töltött el, hogy csak nagyon kevesen értették félre gondolataimat. Akik vették a fáradtságot, és nem csak felszínesen olvastak bele könyvembe, azok ajánlják barátaiknak, ismerőseiknek, kollegáiknak, fiaiknak és férjüknek. Igen, nők is sokan elolvasták, ahogyan arra számítottam.

Sokan kezdték el megváltoztatni életüket. Másképp öltöznek, más a kisugárzásuk, sikeresebbek a nőknél. Bizony sok házasság is megmenekült pusztán a könyv hatására. Másoknak éppen a váláshoz lett erejük.

Nézzük akkor, mi változott az elmúlt időszakban. Ahogy a bejegyzés elején már írtam, sokkal félénkebbek lettek az emberek. Talán a megváltozott gazdasági helyzet, a média folyamatos negatív kondicionálása gyűrűzik át ilyen módon az emberek viselkedésébe?

Ha lemész egy szórakozóhelyre, gyakorlatilag bármelyik lányt 5 perc beszélgetés után megcsókolhatod (persze csak ha valamennyire vonzó vagy számára külsőd és személyiséged alapján). Ez még nem újdonság, így volt ez már régebben is, bár az amerikai kultúra hatása a sorozatokon, filmeken, és főleg videoklipeken keresztül itt is rátesz még egy lapáttal azzal kapcsolatosan, hogy mi az elfogadott norma.

Sok lány azonban ezután nem akar később találkozni veled. Nem adják meg a telefonszámukat sem. Erről leginkább olyanok számolnak be, akik nemrég kezdték el az ismerkedés tudományát tanulmányozni. Örülnek a kezdeti sikereiknek, nem értik azonban miért nem tudják továbbvinni a dolgokat.

Az okok változatosak. Fiatalabb lányok esetén legtöbbször a csók nem jelent semmit. Csak része a bulinak, hogy lemegy és egy sráccal csókolózik. Ez manapság már kezd az ártatlan flört kategóriája lenni. Amivel csak növeli az önértékelését például. Látszatra merészebbek a mai lányok, pedig valójában pont az ellenkezőjéről van szó. Így kompenzálják félénkségüket, valódi kapcsolattól való vélelmüket.

Érettebb nők pedig cipelik korábbi kapcsolataik csalódásait, melyek miatt szintén félhetnek elköteleződni egy új kapcsolat felé, legyen akár csak az ismerkedésről szó. Hogy ezt elkerüld, 2 dolgot említek (helyszűke miatt persze csak nagyvonalakban).

1.) A csókot komfortépítésre használd, és ne vonzalomépítésre vagy jutalomként. Mielőtt megcsókolnád, a jókedvű, esetleg pimaszkodó bulis hangulatú beszélgetésbe építs olyan elemeket, amelyekkel azt sugallod, hogy köztetek több is lehet, mint flört. Az egyik ilyen, hogy a személyiségében találsz olyasmiket, amik alapján te jogosan érdeklődhetsz iránta, a külsején túl.

Vagyis hogy ne gondolja azt, hogy csak arra kellesz neki. Ne féljen, hogy majd a következő lépés az ágy lesz, hiszen a megismerkedéskor már volt csók. Mutasd ki számára, hogy rá vagy kíváncsi. Megdicsérheted az érdeklődési körét, intelligenciáját, humorát.

2.) Ha nem adja meg a telefonszámát, kérd el az iWiw és/vagy MSN/Skype elérhetőségét. Életveszélyes ezeken a csatornákon keresztül kommunikálni, hiszen nem látod a reakcióit, testbeszédét, hangsúly stb. Mégis, ha a találkozó említése előtt folytatsz néhány rövid levélváltást, néhány rövid MSN chat-elést, utána sokkal inkább bizalommal lesz feléd és elfogadja a találkozót. Az Interneten keresztül sikeresen kommunikálni külön ismereteket igényel, melyek nélkül szinte garantált a kudarc. Egy későbbi blogbejegyzésben majd röviden írok erről is.

Végül: Miért van szükség mindezekre? Mi zajlik a lányokban/nőkben az ismerkedés során? Mit gondolsz, min agyalnak/gondolkodnak, ha vonzónak, de legalább érdekesnek tartanak valamennyire? Nos, azon aggódnak, ki vagy te. Először is kell e félniük tőled, és így tovább. Végig aggódnak mindenféle apróságokon (barátnőm mit fog szólni hozzá?, vajon csak arra kellek neki?, igazat mond? stb. stb. stb.) miközben persze reménykednek, hogy végre valami jó fog történni velük.

Amikor ugyanis te meglátsz egy vonzó nőt, kb. azt mondod magadban, „Huh, de jó nő!”. Amikor ő beszélget veled, akkor szinte mindig REMÉNY-ként tekint rád. Hogy te leszel a herceg a fehér lovon. Aki végre megmenti őt és boldogan élhet veled utána. Az aggodalmak és remény kettősége kevereg bennük tehát, amikor veled beszélnek. Az aggodalmak növekedtek az utóbbi időben az emberek életében.

Könyvemben a belső és külső játék kapcsán arról írtam, hogyan lépj túl félelmeiden, legyél vonzó és érdekes társasági ember. Magabiztos és szórakoztató személyiségként felkeltheted a nőkben a reményt, hogy te vagy a herceg a fehér lovon. Ha azonban nem foglalkozol aggodalmaikkal, akkor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy bár vonzó vagy számukra, mégsem mernek találkozni veled.
 

1 komment

Címkék: nők aggodalom félénk sérülékeny bizalmatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsanokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr511123210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evildoer 2009.10.15. 18:00:31

Kedves Csaba,

Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez. Én személy szerint semmilyen csajozós problémával nem küzdök, de lenne egy feltevésem.
Szerintem nem esne nehezedre ha ezt az egészet például álláskeresőkre is levetítenéd. Magamból kiindulva mikor kezdő álláskereső voltam, és nem vettek fel nem a tudásommal, rátermettségemmel volt a baj hanem az előadásmódommal, mert féltem hogy nem vesznek fel. Utólag meg mikor a főnök jobban megismert megkérdezte tőlem, hogy miért nem engem vett fel (mikor kit felvett fel annyit nem konyít a dolgokhoz) erre én meg már mosolyogva: "Nem tudom."
Szóval szerintem lenne rá kereslet erre a témára is. Ha úgy döntesz, hogy nem egy elvetemült ötlet,akkor persze nekem egy díszpéldányt küldeni az ötletért!!! :)
Üdv.: Evildoer
süti beállítások módosítása