HTML

Kulcs a nőkhöz www.kulcsanokhoz.hu

HTML



Zsedényi Csaba a férfiak ismerkedési, társkeresési és párkapcsolati tanácsadója, tréningek vezetője. A Kulcs a nőkhöz című könyv szerzője.

Friss topikok

  • -JzK-: www.ferfihang.hu (2014.04.24. 14:49) Dagadt, ronda feministák.
  • mr.Jack: Sziasztok! Nem éppen a témához vág, de tanácsot akarok kérni tőletek, én még csak kezdő vagyok. A ... (2010.01.02. 13:25) A mókusok félénkek?
  • pnt2009: lehet igaz ez hogy a sok pénz nem jó stb de plnekem nincs 1 fillérem se ez sem a legjobb hhadt fo... (2009.11.13. 19:16) Mit tehetsz gazdasági válság idején?
  • Evildoer: Kedves Csaba, Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez. Én személy szerint semmilyen csajozós p... (2009.10.15. 18:00) Egy éves a Kulcs a nőkhöz
  • ediedi: Kedves "Gáborom"! Azért foglalkoztat ez a könyv minket, nőket, mert rólunk szól. Sétálsz a városba... (2009.01.20. 23:38) Jófiúk /rosszfiúk

Linkblog

Hogyan flörtöl James Bond?

2008.06.15. 13:33 Zsedényi Csaba

Péntek este a Gödörben voltunk, colorStar koncerten, ahol párkapcsolati konfliktusba is beleláthattam. Az egyik fél megsértődik valami apróságon (mert túlérzékeny), duzzog, elrohan és várja, hogy utánaszaladva majd kiengesztelik. Hisztizik, mint egy kisgyerek, telefonon azzal fenyegetőzik, hogy elmegy. A másik fél nagyon helyesen nem enged az érzelmi zsarolásnak. Folytatódik a hiszti: hogy tényleg elmegy. Menjen. Újabb telefonon, hogy de tényleg elmegy. Gyerekes viselkedése nem válik be, a másik fél érettebb ennél. Megint telefon: azzal fenyegetőzik, hogy talál magának más szórakozást. Találjon, talán ezzel azt akarta mondani, hogy keres magának másik partnert? Hiába. Ezután azzal fenyegetőzik, hogy összetöri a saját gitárját. Bár szomorúvá tesz vitájuk, de a helyzet komikumán szinte már nevetnem kell. Azzal fenyegetőzik, hogy saját cuccát tönkreteszi, kész vicc. De a zsarolás beválik, megtalálta párja gyenge pontját, aki inkább utána megy.
Miért írom ezt le, hiszen a múltkori bejegyzésnél azt ígértem, hogy arról lesz szó, hogyan lehetne ügyesebben ismerkedni. Azért, mert az ismerkedés és a párkapcsolat annyiban összefügg, hogy a nő az ismerkedés során vizsgálja, hogy ki vagy emberként, és milyen lehetsz a párkapcsolatban. Ha csak nem lelki sérült maga a nő is, akkor nem egy hisztis kisgyereket keres párnak. Merthogy a fenti helyzetben a hisztis zsaroló férfi volt. El tudod képzelni, hogy James Bond hisztizne egy nővel? Hogy duzzogna, és azzal fenyegetőzne, hogy elmegy? Hogy azzal a vicces dologgal próbálná rávenni párját, hogy fusson utána és kérjen bocsánatot, különben összetöri a saját gitárját? Ugye nem, csak egy paródiában képzelhető el ilyen vígjátéki elem James Bond-tól. Mert ő ennél erősebb belül. A zsaroló azonban saját gyengeségéről árulkodik, amivel csak egy dolgot ér el: párja kevésbé fogja erősnek látni, ezáltal kevésbé fog tudni férfiként ránézni, ezáltal kevésbé tudja tisztelni, és kevésbé fog vonzódni hozzá. Vagyis a szerelem csökken, a párkapcsolat veszélybe került a férfi gyengesége miatt.
A következő napokban James Bond flörtölési stílusát elemzem, elsősorban azt, amit kimondatlanul is kommunikál magáról, s hogy az miért vonzó egy nő számára. Kezdjük az első James Bond film, az 1962-ben bemutatott Dr. No első ilyen jelenetével. A fordítás sajnos szokás szerint nem tökéletes, ezért ahol szükséges, pontosítom a feliratozást.


A hölgy veszítésre áll a kártyában, de továbbjátszik, Bond pedig közli, hogy csodálja („tiszteli” nem megfelelő fordítás) a hölgy bátorságát. Mindjárt egy lehetőséget is ad a nőnek, hogy bemutatkozhasson neki, aki pedig válaszában szintén kimondatlanul is érdeklődik Bond neve iránt. Ezzel Bond meggyőződik a nő esetleges nyitottságáról. Hiszen ha a nő egyáltalán nem lenne kíváncsi rá, nem kérdezne rá ilyen indirekt módon a nevére. A legfontosabb azonban ezután következik. Az egész jelenet legfontosabb része az, ahogyan bemutatkozik, és ami egyfajta védjegye is lett a filmnek, annyira el lett találva.
Ott ül vele szemben egy csinos nő, aki a nevét kérdezi, és ő tökéletes nemtörődömséggel mutatkozik be. Mint akit egyáltalán nem érdekel semmi az égvilágon. Mennyire más ez, mint amit az előző bejegyzés két kiéhezett sráca mutatott magáról, akik csak hamis nemtörődömséggel próbálták álcázni kezdetben azt, hogy valójában bármit megtennének a lányok kedvéért. Vajon hány férfi tudna ilyen nemtörődöm módon viselkedni egy számára gyönyörű nővel?
Mindez azt mondja el, hogy a pasi rendben van önmagával, az életével és azzal, ami abban található. Teljesen a saját világában van, nem pedig a nőéhez próbál görcsösen kapcsolódni. Ha a nő vele tart, az csak egy plusz számára, nem attól függ az élete és a boldogsága, hogy mi lesz a kimenetele a beszélgetésnek.
És pontosan ezért meri bátran meglépni azt a pimasz mondatot is, ami nemsokára következik, de csak azután, hogy szemeznek. Bond hihetetlen önbizalommal és flegmasággal rámosolyog a nőre, de éppen csak egy kicsit. Sármos mosolyával elvarázsolja a nőt, ez egyértelműen látszik a nőn, aki alig tudja leplezni örömét és vonzalmát. Erre Bond rátesz egy lapáttal, pimaszul egy kétértelmű mondatot mond: „Úgy tűnik, el akar kapni.” Ezt lehet a kártyajátékra is érteni, és természetesen arra is, hogy tudja azt, hogy tetszik a nőnek. Ez megint szinte már túláradó önbizalomról árulkodik, azonban a kétértelműség adta humorosság tompít rajta, s inkább csak csipkelődő pimaszság lesz belőle, ami tovább növeli a dolog játékosságát, ami a flört alapja.
A nő erre azt mondja, hogy (ismét nem tökéletes a fordítás) „Ez csak egy ötlet egyelőre.”. Vagyis hogy ilyen könnyen azért nem adja magát, persze Bond folytassa csak így tovább, és akkor talán. Olyan ez, mint egyfajta tánc, ahol már az elején mindketten tudják, hogy mi lesz a végkimenetel, ha a férfi ügyesen vezeti az eseményeket, és nem követ el hibákat. A Bond karakter persze nem hibázik. Hogy hogyan folytatja, majd a következő blogbejegyzésben. Addig is nézd meg az én felirataimmal a youtube-n, mert sajnos a belinkelt video azokat nem játssza le. Szövegbuborékokba írtam, hogy valójában miket mondanak egymásnak a felszín alatt. Kérlek írd meg ide a blogkommentekhez, ha tanulságosnak találtál valamit mindebből, illetve mi volt számodra új, amit esetleg most értettél meg igazán.
https://www.youtube.com/watch?v=Ct_uwbksxzw

2 komment

Címkék: udvarlás bond, csábítás, ismerkedés, james,

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsanokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr25569365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korneliusz · http://korneliuszlove.blogspot.com 2008.06.16. 09:27:23

Ó igen! Pontosan! Természetesen ha vonzóbb férfiak akarunk lenni, az nem azon múlik ki tudja hitelesebben eljátszani a nemtörődömséget...a kulcs a "rendben van önmagával és életével" dologgal kezdődik el. Kíváncsian várom a folytatást!

Tibi 2008.09.24. 16:50:03

Annyi a hozzászolásom, hogy aki jóképű és sármos mint Sean Connery az könnyen lehet magabiztos. Szerintem a külső megfog a belső megtart. Ha valaki egyáltalán nem vonzó és átlag alatti külsővel rendelkezik az elolvashat akármennyi témát a csábitásról, és öltözhet akárhogy akkor sem fog ilyen magabiztosággal rendelkezni.
süti beállítások módosítása