HTML

Kulcs a nőkhöz www.kulcsanokhoz.hu

HTML



Zsedényi Csaba a férfiak ismerkedési, társkeresési és párkapcsolati tanácsadója, tréningek vezetője. A Kulcs a nőkhöz című könyv szerzője.

Friss topikok

  • -JzK-: www.ferfihang.hu (2014.04.24. 14:49) Dagadt, ronda feministák.
  • mr.Jack: Sziasztok! Nem éppen a témához vág, de tanácsot akarok kérni tőletek, én még csak kezdő vagyok. A ... (2010.01.02. 13:25) A mókusok félénkek?
  • pnt2009: lehet igaz ez hogy a sok pénz nem jó stb de plnekem nincs 1 fillérem se ez sem a legjobb hhadt fo... (2009.11.13. 19:16) Mit tehetsz gazdasági válság idején?
  • Evildoer: Kedves Csaba, Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez. Én személy szerint semmilyen csajozós p... (2009.10.15. 18:00) Egy éves a Kulcs a nőkhöz
  • ediedi: Kedves "Gáborom"! Azért foglalkoztat ez a könyv minket, nőket, mert rólunk szól. Sétálsz a városba... (2009.01.20. 23:38) Jófiúk /rosszfiúk

Linkblog

Jófiúk /rosszfiúk

2008.06.12. 14:26 Zsedényi Csaba


Tegnap este a Zöld Pardonban voltunk Belga koncerten, amire a változékony idő ellenére sokan eljöttek.
Több PUA tanonccal is összefutottam, akik lányokkal ismerkedtek. Egyikük magas, sportos, jóképű, értelmes srác. Igazából ő az, akiről soha nem is gondolnám, hogy csábításról szóló tanfolyamra lenne szüksége, mert biztos ragadnak rá a lányok. 100-ból 95 srác azonnal cserélne vele szerintem, ami a külső adottságait illeti. Kedves, udvarias, intelligens. Mi lehet vele akkor a baj?

Mert hogy a következőkkel fogadott: „Itt minden lány vagy leszbikus, vagy pasija van, vagy egyszerűen csak elhajt. A lányok biztos csak a pénzre mennek, vagy a kigyúrt, a bunkó szemét pasikra. Mindenki beteg, ez a zene (Belga) is beteg. A beteg embereknek nyílván a beteg zene tetszik.”
Huh, mondom magamban, vajon mi lehet a hátterében ennek a kifakadásnak, ami szinte már aggodalomra ad okot. Még ha tényleg egy gáz külsejű vagy stílusú srácról lenne szó, megérteném, de hogy lehet valaki ennyire elkeseredett és negatív ilyen adottságokkal? Miközben épp látom, hogy egy nem éppen előnyös külsejű ismeretlen srác tőlünk pár méterrel 2 csinos lánnyal megismerkedik, és a lányok szinte azonnal vonzódni kezdenek hozzá, majd táncolnak és nevetgélnek.

Most ne menjünk bele abba, hogy milyen önbizalom problémák okozhatják ezt, mert az egy nagyobb téma. Inkább nézzük meg azt, hogy mi váltotta ki a problémáját: az, hogy jófiú. Bár a nők sokszor azt mondják, hogy egy kedves rendes srácot keresnek, de ha egy ilyennel találkoznak, akkor menekülnek. Összejönnek a rosszfiúval, és a jófiú vállán sírják ki magukat. Aki a „Legyünk csak inkább barátok!” mondatot hallhatja mindig.
Miért van ez? Van persze, hogy ennek a nőben meglevő önsorsrontó mechanizmusok az oka, de nem csak erről van szó. A rosszfiú legalább felületesen nézve erősnek tűnik (persze ő sem az), a jófiúról viszont üvölt, hogy gyenge, mamlasz, lúzer. Lesi a nő kívánságait, nem mond neki ellent soha, próbál minél több közös érdeklődési pontot találni, jó benyomást tenni a nőre. Mert azt hiszi, hogy ha mindent megtesz érte, akkor majd biztos jó lesz a lánynál. Azonban ha egy nő után egy pasi kiskutyaként fut, akkor azt a nő nem vonzónak, hanem gyenge férfinak találja, akit ezért nem tud tisztelni, és akihez ezért vonzódni sem fog. A rosszfiú ellenben nemtörődöm, saját magával van elfoglalva, ami miatt legalább látszólag erős, tehát igazi férfi, gondolja a nő.

A jófiúságnak belső okai vannak, most azonban elemezzük ki a látható külső megnyilvánulásait a jófiúk viselkedésének, hogy elindulhass valahol.



Az elején próbálnak nem feltűnően közeledni, mintha nem is akarnának semmit. Ez egyfajta gyengeségre utal, mert bár odamennek, és láthatóan akarnak valamit, mégis mintha szégyellenék közeledési szándékukat, próbálják leplezni azt egyfajta műlazasággal.

A csajok rájuk sem tesznek, ezért megpróbálják megvesztegetni őket egy itallal. Ez elég szánalmas, azt remélik, hogy így majd talán kapnak egy kis figyelmet a lányoktól, akiknek azalatt hátha megtetszenek. Vagyis nem érzik elég jónak magukat ahhoz, hogy önmagukért figyelne rájuk egy lány, csak ha „fizetnek” érte. Valami extrát kell tenniük, különben ők önmagukban senkik.

Ezek után próbálnak bevágódni azzal, hogy ők is odamennek, ahova a lányok. Vagyis a lányok életéhez próbálnak kapcsolódni, hátha akkor szimpatikusak lesznek. Tehát nem a személyiségükkel próbálnak szimpátiát kelteni, hanem a lányok világához próbálnak idomulni. Önmagukban nem bíznak, hogy értékesek lennének. Miután más-más helyszínnevek hangzanak el, természetesen mint a fűzfa, úgy hajladoznak, változtatják a "terveiket". Elég ciki, a lányok kedve szerint ugrálnának (már ha tehetnék).

Ez persze egy vígjáték, eltúlzott karakterekkel. Azonban pontosan ezt teszi a pasik jelentős része, még ha nem is ilyen látványosan. Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
A következő alkalommal megnézzük, hogyan lehetne jobban. Addig is itt megnézheted még egyszer a videót megjegyzésekkel feliratozva www.youtube.com/watch?v=WoGG2VPlnyQ

7 komment

Címkék: udvarlás csábítás, ismerkedés,

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsanokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr100569366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági · http://agifotoi.blogspot.com 2008.06.13. 08:56:09

Női oldalról szeretném megerősíteni a leírtakat. Kíváncsian várom a további bejegyzéseket.

Stimo 2008.06.13. 13:36:27

Elosszor az altalanos iskolaban vettem eszre, hogy a lanyok a rosszfiukhoz vonzodnak inkabb es keresik a tarsasagukat, okorkednek stb.. Amig a Jofiukra tesznek magasrol. Ha elgondolkozol biztos te is tudsz felidezni hasonlot. Ez a kisarkitott video egy tokeletes peldaja ennek. En szemely szerint mindenkinek ajanlani tudom Zsedenyi Csaba konyvet (Kulcs a Nokhoz) Fuggetlenul attol hogy milyen szinten is van. Kezdoknek kotelezo darab, haladoknak akiknek sikereik vannak, de meg nem talalta meg az igazit, most vegre megtudhatjak hogy es hogyan is keressek. Stimo from Dublin

Korneliusz · http://korneliuszlove.blogspot.com 2008.06.16. 09:06:24

:D Luke és Perry!! Jobbszem Paul!!!! Egyenesen a retinába! Mellesleg, ez nagyon így van. A "jófiúk" attól lesznek "jófiúk" hogy az egész életük hallgatólagos egyezményeken alapszik...tulajdonképpen az egész életük egy hatalmas hallgatólagos egyezmény. "Titkoljuk mit akarunk. Nem merjük kimondani. Ha kevés szükségletünk van az erény, ..." ...és társaik...jellemző gondolkodásmód. "Jónak lenni hogy több ember elfogadjon." Nem egy erős ember benyomását kelti akiben egy nő tipikusan meg merne bízni. :)

Gáborom 2008.06.16. 15:10:41

Egyetértek. Sajnos 18-20 éves koromban nem így gondolkodtam. 30 felett kellett rájönnöm, olvasnom, hogy ez így van. Nem lehetsz tulságosan jó fiú. Ági: Téged miért foglalkoztat ez a könyv téged? Egyáltalán a lányokat miért foglalkoztatja, hogy a pasik hogyan csajoznak, keresnek párt?

Mariann 2008.06.22. 14:08:51

Ha ez a pasiképzés olyan, mint aminek elsőre látszik, akkor nagyon üdvözlöm, sőt, a fiam figyelmébe fogom ajánlani. Manapság nem divat ez a "tánc", amit a James Bond filmben bemutattál, pedig szerintem sok nőnek hiányzik. Általában ha a nő ismeri ezt a játékot, akkor a pasi menekül, ha a pasi ismeri, akkor meg a nő lesz "liba". De olyan kevesen vannak (mindkét nemből), hogy túl kicsi az esélye, hogy összefussanak. Hajrá!

Láma 2008.10.31. 12:52:39

Ez az egész jófiú/rosszfiú dolog mítosz, higyjétek el. Az ún. rosszfiúknak egyszerűen azért van több sikerük a nőknél, mert bevállalósabbak, kb úgy mint egy pofátlan értékesítő, akit hogy ha kidobnak az ajtón, bemegy az ablakon. Mindebből nem következik, hogy a nők a rosszfiúkat preferálnák. Sőt, bár könnyebben szereznek barátnőt maguknak, valójában nekik sokkal kevesebb nő közül van lehetőségük választani.

ediedi 2009.01.20. 23:38:38

Kedves "Gáborom"! Azért foglalkoztat ez a könyv minket, nőket, mert rólunk szól. Sétálsz a városban és meglátsz az egyik kirakatban egy könyvet "Kulcs Gáboromhoz" címmel? benyitnál a boltba? :)

A nőknek nem rossz fiúkra van szükségük, mert amellett, hogy erősnek tűnnek megbízhatatlanok. Tudat alatt vonzódunk hozzájuk, mert bátornak látjuk őket, erőt sugároznak, védelmet, ami kielégíti a bennünk élő védelem iránti igényünket. Egészséges önbizalmú, határozott, következetes, céltudatos férfiakra van szükségünk, akik tudják, hogy mit akarnak elérni az életben, "meg kell harcolni" a figyelmükért, és tudják azt mondani, hogy kicsi szívem, most megyek dolgom van, ha végeztem jövök. Ez az én véleményem, a számomra "tökéletes" férfi leírása így néz ki :) És ami szomorú, hogy tényleg nehéz ilyet találni, mert pár hét után oly sokszor kiderül, miután a fátyol lehull, hogy kettőnk közül nem ő az erősebb... maximum testileg.
süti beállítások módosítása